Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen
Datum: 28 juni 2008
Lokatie: Vlaardingsevaart; Schipluiden

 

Zaterdag 28 juni hadden we alweer onze vierde wedstrijd van het seizoen 2008. Tijdens het verzamelen was het droog en niet echt koud, maar ook toen was al duidelijk dat het flink waaide. Tijdens de wedstrijd bleef deze wind eigenlijk constant en er was tijdens grote delen van de wedstrijd ook nog motregen en een aantal keren zelfs een echte bui. Toch was het nog wel uit te houden en de meeste leden bleven tot het eind achter de hengel zitten.

 

Wat eigenlijk vervelender was, was het feit dat de vangsten , net als bij de andere drie wedstrijden van dit seizoen, weer niet echt geweldig waren. Vingen we seizoen 2006 nog tijdens een wedstrijd in de Vlaardingsevaart te Schipluiden (de 3e wedstrijd) 59,1 kilo vis, vorig jaar was de laatste wedstrijd op deze stek en toen vingen we maar 23,2 kilo. Vandaag vingen we met 28 vissers ook maar weer 22,1 kilo. Schrijnender is dat we dit hele seizoen met zijn allen maar 90,6 kilogram vis hebben gevangen....

 

Maar zoals altijd was er toch weer een winnaar en net als de andere wedstrijden voor dit seizoen een afgetekende winnaar en dit keer was dat Don van Eeden Sr. die maar liefs 4,3 kilo vis ving en zo in zijn uppie 20% van de vangsten voor zijn rekening nam...Don van harte gefeliciteerd.

 

Na deze toch matige wedstrijd was het wel weer een gezellige samenkomst in ons clubhuis. De leden waren met velen gekomen en dat maakt het toch een stuk leuker. Omdat het weer inmiddels opgeknapt was, hebben we met zijn allen lekker buiten gezeten waardoor de rokers onder ons ook nog tevreden waren.

 

Vanaf deze plek wens ik een ieder, mede namens de overige bestuursleden, nog een fijne zomer. Gaat u op vakantie ...veel plezier en doe voorzichtig. We zien elkaar dan weer tijdens de voorlaatste wedstrijd op zaterdag 6 september!

 

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op maandag 30 juni 2008