Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen
Datum: 6 september 2008
Lokatie: Leidse Vliet; Leidschendam
 

Vandaag werd alweer de vijfde wedstrijd van seizoen 2008 gevist. Afgelopen jaren hebben we vaker in de Leidsevliet gevist maar voor het eerst zo ver naar "achteren" en gezien de toch vele positieve reacties lijkt dit een goede keus geweest. Zeker het brede stuk water is prachtig, echter helaas kon niet iedereen aan dit breedste stuk vissen maar .... iedereen had vis en met ruim 36 kilogram was dit, wat betreft de hoeveelheid vis, de beste wedstrijd van dit wat matige seizoen.

Ander leuk punt van dit water was dat er ook wat bijzonders gevangen kon worden, want los van een aantal grote brasems en voorn waren er windes, een giebel en twee snoekbaarzen gevangen en waarschijnlijk een paar karpers "verloren". Ook het weer was eigenlijk goed te doen, op een klein beetje regen bij het opbreken na, was het droog en de temperatuur was niet verkeerd alleen de wind werd gaandeweg wel iets te fors en zeker voor de vissers in het meer openveld was dit lastig.

Al met al voor veel vissers een geslaagde visdag en met weer een overduidelijke winnaar en weer was het de inmiddels huizenhoge favoriet voor de eindoverwinning die echt een geweldig seizoen doormaakt; Don van Eeden Jr die met 6950 gram weer prima gevangen had, proficiat Don.

Ook de prijsuitreiking was weer hartstikke gezellig. In ons clubhuis de Molshoop werd onder het genot van een hapje en een drankje lekker lang doorgekeuteld...de laatste gingen pas omstreeks 19:30 uur op huis aan.

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op zondag 07 september 2008