Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen
Datum: 7 juni 2008
Lokatie: Oude Rijn; Hazerswoude

 

Tijdens het verzamelen bleek al dat het vandaag niet zo koud ging worden als vorige maand, want zelfs om 05:30 uur was de temperatuur al zacht. Omdat het wel bewolkt was, was het even afwachten of het mogelijk nog ging regen maar uiteindelijk viel dat allemaal mee en hadden we gewoon prima  weer om te vissen; niet te warm, geen regen en niet te veel wind.

 

Voor het eerst sinds 2006 gingen we weer naar de Oude Rijn bij Zoeterwoude - Rijndijk en wederom vielen de vangsten over het algemeen weer tegen. Met in totaal 28450 kg vis wat het niet zo dramatisch als het dieptepunt van vorige maand (12350 kg) maar toch is het niet bijster veel voor een wedstrijd in juni met in totaal zesentwintig vissers.

 

Net als alle wedstrijden van seizoen 2008 was er weer één echte uitschieter en dit maal was het Don van Eeden jr. die maar liefs 5950 kg aan vis ving, geweldig Don en gefeliciteerd! Zeker ook het feit dat Don het hele jaar (wederom) in de top meevist is bewonderenswaardig en hij is daarom ook de terechte aanvoerder van het tussenklassement van seizoen 2008, maar we zijn pas halverwege en gaan komende tijd ander soort water opzoeken.

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op zondag 29 juni 2008