Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen
Datum: 5 september 2009
Lokatie: Ringvaart; Leimuiden

 

Na een erg onstuimige nacht met veel regen en harde wind was het even afwachten wat de 5e wedstrijd van seizoen 2009 zou brengen. Tijdens het verzamelen bij "het Kalf" bleek al dat het weer een stuk beter was geworden maar de wind was nog wel stevig.

Ook tijdens het vissen hadden we veel last van de wind maar over het algemeen was het vissen nog wel te doen en op een paar druppels na bleef het helemaal droog. Opvallend was wel dat deze wedstrijd gekenmerkt werd door een tweedeling qua vangsten. Vooral de plekken 1 t/m 14 die hoofdzakelijk bij de rietkant zat deden het goed waarbij ook nog eens veel brasem werd gevangen en de plekken 15 t/m 27 waren over het algemeen matig met alleen wat voorn en baars.

Uiteindelijk bleek onze kampioen Don van Eeden jr. wederom aan het langste eind te trekken. Met 25 kilo en 850 gram heeft hij waarschijnlijk gelijk het clubrecord te pakken maar zeker de glansrijke overwinning van deze viswedstrijd.

Het was zoveel vis dat alles in twee keer gemeten moest worden omdat de elektronische weger "slechts" 25 kg kan wegen.  Ondanks dat er na de wedstrijd (weer) veel visserslatijn werd gespuid over de goede plekken van Don en Ferry (de nummer 2) blijft slechts hulde op zijn plaats voor beiden want ook Ferry had met 11 kilo en 500 gram nog een mooi net vis. Heren gefeliciteerd!

We gaan ons nu weer opmaken voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. Voor het kampioenschap is er nog van alles mogelijk dus het kan nog spannend worden. Het bestuur is verder al druk doende met de organisatie van onze bekende feestavond maar mocht u nog iets te sponsoren hebben - horen we het graag!

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op dinsdag 08 september 2009