Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen
Datum: 6 juni 2009
Lokatie: Heimanswetering; Alphen a/d Rijn

 

14,65 lullige kilootjes....meer niet! Dat was dus de vangst tijdens onze derde wedstrijd van 2009. Ondanks dat het weer zonnig en qua temperatuur best goed was, was wederom de wind een aardige spelbreker tijdens een groot deel van de wedstrijd. Niet alleen werd het hierdoor best wel fris - maar het zien van de aanbeet was voor zowel de penvissers als de feederaars lastig. Verder beten de vissen deze wedstrijd bij de meeste visstekken wel maar ook weer niet zo gretig dat steeds overduidelijk was dat er een aanbeet was. Echt grote brasems werden deze wedstrijd ook niet gevangen en de enige bijzondere vangst was een mooie baars van Jan Clement - alleen jammer voor Jan valt de "gewicht - grootte verhouding" bij Baars altijd erg tegen - maar het bleef een prachtig exemplaar. Onze winnaar van deze wedstrijd werd Arie van de Spek die met 2550 gram toch de glorieuze winnaar werd - gefeliciteerd Arie! 

 

Na de wedstrijd werd de uitslag tijdens een weer gezellig samenzijn met vijftien vissers opgeluisterd. Arie kreeg zijn verdiende prijs waarna bekende liederen werden aangevangen om de prijs te vieren met een drankje - waarnaar Arie de daad bij het woord voegde. Na de bekende trekkingen van kantprijs en de inkopen van ons aller Ton ging alles - onder het genot van een hapje en drankje - nog een tijdje door.

 

Feit blijft wel dat de vis ons toch wel in de steek laat. Ton heeft wel beloofd dat er bij de volgende wedstrijd op zaterdag 27 juni 2009 zeker grote brasems gevangen gaan worden, dus we zijn erg benieuwd en blijven hopen.  

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op dinsdag 09 juni 2009