Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen
Datum: 19 april 2009
Lokatie: Oude Rijn; Zwammerdam

 

Tijdens de uitnodiging had ik al opgemerkt dat het mooie weer van de afgelopen weken de mogelijkheid op goede vangsten verbeterde en inderdaad, we hadden een leuke wedstrijd waarbij de vis voor een wedstrijd in april prima beet. Met een gewicht van 65,95 kilogram vis, ruim twee maal zoveel als de 27,65 kilogram van vorig jaar - die in hetzelfde water werd gevist.

Vorig jaar was dit een startpunt van een qua vangsten erg matig jaar. Als we de vergelijking doen naar 2007 vingen we dat jaar zelfs nog meer (96,05 kg met iets meer vissers) en dat was de start van een topjaar dus hopelijk is deze eerste wedstrijd een indicatie voor de rest van het seizoen!

Ook anderszins was het een zalige visdag. Het was prachtig weer, niet te warm en niet te koud. De wind viel alleszins mee en stond in de rug, dus de meeste vissers hadden hier geen tot weinig last van.

Ook dit jaar was er natuurlijk weer een dagwinnaar en dat was vandaag wederom Don van Eeden jr. die met een gewicht van 9,5 kg een prima vangst had - Don van harte gefeliciteerd!

In tegenstelling tot vorig jaar was er niet één uitschieter want de gehele top drie had een prima resultaat met op de tweede plaats Ferry Vieveen met 6,6 kg en Henny van Puffelen een derde met 5,1 kg.  

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op zondag 19 april 2009