Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\piguillet\Documents\Internet Visclub\Images\logo visclub.gif

Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

10 mei 2014

Lokatie:

Kanaal van Voorne; Hellevoetsluis

 

Afgelopen zaterdag werd de tweede wedstrijd van onze viscompetitie gehouden. In de uitnodiging had ik al gemeld dat de weersverwachting niet al te best was dus met enige argwaan verzamelden we bij Het Kalf waar het weer eigenlijk nog wel mee viel.

 

Vol goede moed gingen we naar het toch altijd weer bijzondere Kanaal door Voorne bij Hellevoetsluis en uiteindelijk verschenen we met 23 vissers aan de waterkant en op de toch nette vlonders. Uiteindelijk visten we toch maar met 22 vissers omdat onze Fred Toussain zijn vlonder was vergeten, terug naar huis reed, terug kwam en toen merkte dat het weer zo slecht was dat hij besloot om helemaal niet meer te vissen. Een bijzonder verhaal maar het toont toch ook de inzet van Fred. Verder viste vandaag onze nieuwe lid Jan Lelieveld voor het eerst met ons mee.

 

En dat het weer slechter werd hebben we geweten, het water kwam zeker wat later in de ochtend met bakken naar beneden, waarna het bestuur besloot om de wedstrijd iets te verlengen. Hierna ook nog eens vette pech voor Rob Groen wiens spullen in het water vielen waarna hij ook nog eens zijn GSM kwijt raakt, balen zeg!

 

Toch was alle moeite niet vergeefs, met de 22 vissers vingen we mooi toch nog 81.850 kg vis en dan vooral dikke vette Brasems. Ter vergelijking, vorig jaar visten we met 26 vissers  met 53.825 kg toch beduidend minder. Het dag-podium bestond vandaag uit Alex op de 3e plek met 8,3 kg, 2e plek voor Ton met 9.55 kg en glorieus dagwinnaar werd Don jr. met een mooi 12.650 kg. Heren gefeliciteerd!

 

Hierna werd de uitslag bekend gemaakt met helaas een veel kleinere groep dan vorige wedstrijd, bij De Molshoop. Veel leden hadden kennelijk geen zin om, na (eindelijk) weer opgedroogd te zijn, nog ff gezellig langs te komen. Toch mocht dit de pret niet drukken en zo kwam een einde aan onze bijzondere 2e wedstrijd van seizoen 2014.

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 20 mei 2014