Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\piguillet\Documents\Internet Visclub\Images\logo visclub.gif

Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

16 augustus 2014

Lokatie:

Boonervliet; Maassluis

 

 

Nog midden in de schoolvakantie - en dat merkten we met zeven afzeggingen ivm vakantie - hielden we afgelopen zaterdag onze 5e wedstrijd van dit seizoen in het prachtige water van de Boonervliet te Maassluis. Maar ondanks het vele leven in dit water vielen ook dit jaar de vangsten toch weer tegen. Voor het vierde jaar op rij is was dit toch weer één van de mindere wateren qua vangsten met in totaal slechts 36 kg met 23 vissers. Dit komt overeen met de andere drie jaren, want we vissen pas in dit water sinds 2011, waarin we ieder jaar tussen de 1200 en 1550 gram gemiddeld per visser vanger, een vrij matig gemiddelde en bijvoorbeeld beduidend minder dan onze voorgaande wedstrijden dit seizoen.

 

De weersverwachting was afgelopen week steeds slechter geworden maar ondanks dit hadden we deze dag toch een prima visdag met precies tijdens onze pauze een hoosbui waarna de pauze maar werd ingekort en verder op de dag nog wat regen, maar verder was het gewoon prima visweer.

 

Deze wedstrijd had verder een opvallende punt qua vangst in die zin dat er vissers waren met veel kleine ruisvoorns, andere vissers met juist wat brasems en bliek en weer andere met nauwelijks vis.

 

De wedstrijd had in Fer Vieveen een dagwinnaar met zijn 3300 gram en wederom prima uitslagen voor Marcel Mast met de tweede plek en 2850 gram en  Ed Middelweerd met 2650 gram de derde plaats. Heren gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

 

Ondanks dat de temperatuur duidelijk minder was, was het toch goed genoeg om gezamenlijk buiten bij de Molshoop de uitslag aan te horen en na te praten over de wedstrijd (en de vakanties). Dit gezellige samenzijn met de bezielende inbreng van Joke en Thea ging nog even door en hierna kwam er weer een einde aan deze mooie visdag!

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 7 september 2014