Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\piguillet\Documents\Internet Visclub\Images\logo visclub.gif

Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

22 augustus 2015

Lokatie:

Vlaardingsevaart; Vlaardingen

 

Zaterdag 22 augustus 2015 hielden we de 5e wedstrijd van dit seizoen en wel in de Vlaardingsevaart te Vlaardingen Holy. Afgelopen jaren leerden dat dit niet het water was van de grote vangsten en dus niet van grote hoeveelheden brasem, dus vooral ook de tactiek - ga je voor veel kleintjes of toch voor die "platte"- was van belang.

 

Het werd qua weer een prachtige zonnige dag met een klein briesje en het was al met al prima vertoeven langs de waterkant. Zoals verwacht werd het niet de wedstrijd van de brasems, volgens mij had alleen Wilfred één grote brasem gevangen en los van een mooie paling (die helaas niet meetelt) van Henk en een mooie snoekbaars van Rick, was het toch vooral halfslag en kleine vis.

 

Al met al werd er deze dag toch bijna 39 kilogram vis gevangen en iedereen had in ieder geval een visje. Don jr. had wederom weer de juiste tactiek voor het kleine spul en had een grote hoeveelheid visjes; maar liefs 4,150 kg en werd hiermee afgetekend dagwinnaar. De tweede plek met 2,7 kg was voor Rick en de 3e plek voor Fred met 2,4 kg en zo hadden we weer een mooi dagpodium.

 

Vervolgens hielden we een gezellig, maar iets minder druk samenzijn bij ons clubhuis De Molshoop maar door de hitte zaten we toch maar lekker verscholen onder een boom om toch wat schaduw te pakken. Vandaag wederom met twee leuke kantprijzen en onder het genot van een hapje en drankje kwam ook deze mooie dag weer tot een eind!

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 5 september 2015