Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\piguillet\Documents\Internet Visclub\Images\logo visclub.gif

Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

2 juli 2016

Lokatie:

Kanaal door Voorne; Hellevoetsluis

 

Voor het eerst gingen we dit seizoen voor een tweede keer naar het Kanaal door Voorne nabij Hellevoetsluis. Dit water staat bekend om de grote vangsten met brasem en na de 129,6 kg in jl. mei, waren we toch erg benieuwd naar de vangsten op deze dag, want men zegt dat je hier eigenlijk vroeg in het seizoen moet vissen.

Ondanks een paar buien in de vroege ochtend en zoals voorspeld een stevige windkracht 4 a 5 Bft, was het qua weer verder eigenlijk best uit te houden deze dag. Eigenlijk was alles aanwezig voor een mooie visdag maar tjonge wat werd er bar slecht gevangen in dit mooie viskanaal. 

Vond ik onze vangsten tijdens de 3e wedstrijd al bijzonder, omdat het toen wel mogelijk de slechtste dag ooit qua vangsten van onze visclub was - we vingen tijdens de 3e wedstrijd met 25 vissers namelijk een schamele 10.450 kg -  onze 4e wedstrijd was nog veel slechter met een werkelijk troosteloze 7,5 kg met 26 vissers.  Er werd bijna geen brasem gevangen, volgens mij twee in totaal en wat er vooral gevangen werd waren posjes.

Maar ook al wordt er heel weinig gevangen, natuurlijk hebben we toch een voltallig podium voor de winnaars van deze visdag. De 3e prijs van deze dag was voor Daan van Tilborg met 600 gram vis, de 2e prijs was voor Andre Kerkhof die een mooie brasem ving en tot 1,450 kg kwam maar ondanks alles werd onze glorieuze winnaar van vandaag onze Joke Piguillet die meerdere visjes een een mooie brasem had en tot 1,700 kg kwam. Voor Joke en de mannen van hartelijk gefeliciteerd met jullie mooie uitslag!

Omdat niet alleen het vissen binnen onze mooie club van belang is, werd het uiteindelijk toch nog een hele gezellige afsluiting bij onze residentie De Snelvlieger, waar we met Joke haar 2e eerste prijs in twee opvolgende seizoenen flink hebben gevierd onder het genot van een drankje en een hapje. Verder hadden we twee mooie kantprijzen dus eigenlijk kon de dag toch niet meer stuk, bij wijze van spreken dan, niet qua vangsten ;-)

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 5 juli 2016