Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\piguillet\Documents\Internet Visclub\Images\logo visclub.gif

Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

7 mei 2016

Lokatie:

Kanaal door Voorne; Hellevoetsluis

 

Op zaterdag 7 mei 2016 hielden we als visclub onze 2e wedstrijd van dit seizoen. Het werd een prachtige dag zowel qua weer als qua vangsten. 

 

Meerdere leden waren vooraf al gaan trainen in het water van deze dag, het altijd spannende Kanaal door Voorne te Hellevoetsluis. Het is namelijk wel een water met een groot potentieel aan brasem maar je moet ze er nog wel uit halen en dat blijkt geregeld toch lastig. Zelf was ik twee dagen eerder wezen trainen maar in tegenstelling tot donderdag waren de brasems nu luidruchtig aan het paaien geslagen en het is toch altijd weer afwachten of ze dan willen bijten, ze hebben mogelijk wel wat anders aan hun vishoofdjes. 

 

Zoals voorspeld was het inderdaad een prachtige zonnige, echt zomerse dag met af een toe een klein briesje. De temperaturen waren zalig het was alleen oppassen om niet te verbranden. Ondanks het paaien van de brasems bleken de vissen toch prima te bijten. Helaas waren er toch zes vissers die geen vangst hadden (eigenlijk vijf want Remon gooide een mooie brasem naast zijn net) maar de overige tweeëntwintig vissers vingen maar liefst 129,600 kilogram vis. Voor zover ik het kan vinden een nieuw clubrecord! 

 

Het podium bestond na deze mooie visdag uit een 3e plaats voor Alex van Schaik met 11.500 kg, een 2e plaats met 13,750 kg voor Ton van Beek en uw secretaris was vandaag de gelukkige dagwinnaar met 15,650 kg. Proficiat met deze mooie uitslag!

 

Ondanks dat ik hierna weg moest ivm een feestje, heb ik begrepen dat na de wedstrijd onze daguitslag bij ons clubhuis van de Snelvlieger prima bezocht werd en er wederom een gezellig samenzijn plaatsvond waarbij nog nagepraat kon worden over deze mooie visdag en gediscussieerd hoe op 2 juli in het zelfde water gevist moet worden. 

 

We gaan ons nu opmaken voor een wedstrijd in een voor ons nieuw water. Op zaterdag 4 juni gaan we namelijk naar De Zijl in Leiderdorp.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 18 mei 2016