Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\piguillet\Documents\Internet Visclub\Images\logo visclub.gif

Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

1 juli 2017

Lokatie:

Breevaart; Reeuwijk

 

Afgelopen zaterdag hebben wij onze vierde wedstrijd van het seizoen gevist in het mooie water van de Breevaart in Reeuwijk-Brug. De afgelopen weken was het in Nederland super warm weer met temperaturen van ruim boven de 30 gr en het was even afwachten wat deze visdag ging brengen want het weer was afgelopen week helemaal omgeslagen en de vooruitzichten waren met, grote kans op regen en een temperatuur van ongeveer 16 gr, gewoon matig.

 

Tijdens het verzamelen omstreeks 05:30 uur bij onze verzamelplaats Het Kalf was het weer gewoon prima en na contact met onze uitzetter Ton, die deze dag alleen moest optreden door ziekte van ons bestuurslid Fer (Beterschap Fer!) bleek het in Reeuwijk ook prima te zijn. Toch was duidelijk dat er regen op komst was maar we zouden het wel zien. 

 

Tijdens het opbouwen van de visstekken was er helaas regen en dat is toch altijd vervelend maar hierna werd het weer gaandeweg steeds beter en stopte het met regenen. Wel was er enige wind maar ook niet zodanig dat we er veel last van hadden. 

 

Toch hadden sommige vissers wel ergens last van en dat was niet het weer maar het soms erg storende gedrag van de roeiers  van de ter plaatse gevestigde RZG die weinig tot geen rekening met de vissers hielden en soms wel heel erg bijzondere capriolen uithaalden. Toch is het erg jammer dat er zo weinig rekening met elkaar gehouden werd zodat we allemaal op een lekker en leuke manier van onze hobby kunnen genieten op dit mooie water. 

 

Toch ging het ook deze dag weer om de vangsten en met ruim 42 kilogram werd er deze dag redelijk gevangen. De dagwinnaar werd Frank van Eeden die met 9,9 kg een mooi net vis had. De tweede plek was vandaag voor Hennie van Puffelen met 4,2 kg en de derde stek was  vandaag voor uw secretaris die vooral door de vangst van twee mooie brasems nog 3,6 kg wist te vangen. Heren gefeliciteerd met deze uitslag!

 

Na de wedstrijd vond onze daguitslag natuurlijk weer plaats bij ons clubhuis van de Snelvliegers waar de opkomst vandaag helaas kleiner was. Toch kon dat de pret niet drukken en zodoende werd het toch weer een mooie afsluiting van een prima visdag bij onze visclub.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 4 juli 2017