Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\piguillet\Documents\Internet Visclub\Images\logo visclub.gif

Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

10 juni 2017

Lokatie:

Amstel-Drechtkanaal; Nieuwveen

 

Zaterdag 10 juni hielden we onze 3e wedstrijd van dit seizoen in het prachtige water van het Amstel-Drechtkanaal te Nieuwveen. Na een week van eerst prachtig weer en vervolgens een stevige omslag met veel regen en onweer, was het even afwachten wat deze visdag ging brengen. De weersvooruitzichten waren echter prima en tijdens het samenkomen zag het er al goed uit.

 

Doordat er in het water direct naast ons, al een andere wedstrijd werd gehouden moesten onze uitzetters Ton en Ferry hier nadrukkelijk rekening mee houden en waren sommige visstekken wat kleiner dan gewend. Verder zat Hennie van Puffelen op de eerste plek toch wel dicht bij de stuw en hopelijk ging dat goed met de scheepsvaart op dit kanaal.

 

Vervolgens werd het een prachtige visdag, met veelal aardige vangsten en gelukkig niet te veel scheepvaart. De grote vangsten zaten goed verdeeld over het gehele traject, wel bijzonder dat sommige bijna alles na de pauze vingen en anderen juist alles voor de pauze en met bijna 88 kilo was het eigenlijk een goede uitslag.Wel jammer dat enkele vissers weinig tot niets hadden gevangen. 

 

Hennie van Puffelen kon zijn kopplek prima te gelden maken met een prachtige 3e plaats met 11,7 kg, de 2e plek was voor Don van Eeden jr. met 13,8 kg maar afgetekend werd Alex van Schaik winnaar met 19,1 kg. Heren proficiat met deze mooie vangsten en uitslag!

 

Vervolgens was het weer een heel gezellig samenzijn bij onze residentie De Snelvliegers. Het aantal leden dat even gezellig naar de uitslag kwam was wat beperkter maar gezamenlijk met de leden van de Snelvliegers hadden we nog een prima namiddag met een hapje en een drankje en twee kantprijzen van respectievelijk Frans Noordhuizen en Chris Schulten.

 

De zomer- en vakantieperiode gaat stilaan aankloppen maar voordat de schoolvakantie begint hebben we eerst nog onze wedstrijd op zaterdag 1 juli in Reeuwijk. Ik kijk er nu al naar uit.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 25 juni 2017