Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\piguillet\Documents\Internet Visclub\Images\logo visclub.gif

Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

9 september 2017

Lokatie:

Boonervliet; Maassluis

 

Zaterdag 9 september 2017 was een visdag die ons nog lang zullen heugen bij onze visclub. Enerzijds was het weer de vrijdag en nacht voor de wedstrijd bar en boos met echt gigantische regenval en de weersverwachting was verder ook voor de wedstrijd slecht. 

 

In de vroege ochtend was het weer nog steeds erg slecht met veel (slag) regens en bestuurslid Ferry memoreerde dat hij het tijdens het uitzetten niet eerder zo slecht had gehad. Bij het water aan gekomen bleek de stroming in de Boonervliet erg heftig, De gemalen van het Hoogheemraadschap Delfland waren (gelukkig) hard aan het werk om al het overtollige regenwater weer uit ons lage land te krijgen. Voor veel vissers was deze omstandigheid toch even een uitdaging en gaandeweg werd met vaste stokken met korfje (mooie uitvinding)  en zware platgetrapte korfen en de hengel rechtop, toch een acceptabele mannier gevonden om te vissen. Verder zegt men altijd dat maart zijn staart roert maar september kan er ook wat van. We hadden deze dag zoals gemeld slagregens maar ook onweer, blauwe luchten met sterke zon, het kon niet op. Helaas was er na een mooie zonnige periode net tijdens het wegen van de vangsten weer een fikse weeromslag met slagregen en onweer en de spullen van uw wegers waren dus helaas drijfnat.

 

Als er verder één ding verder opviel deze dag waren het toch echt de opvallend goede vangsten voor veel van onze leden. Was het verder afgelopen jaren toch vooral aan de rechterzijde bij de  Pieter de Hoochstraat de plekken voor de grote vangsten, dit jaar was toch het gebied aan de Sportlaan , links van de brug  the place to be!  Deze dag hadden we voor dit water een prachtige totaalvangst van 77,825 kg met 26 vissers.  Jammergenoeg echter ook 4 vissers zonder vangst. 

 

Het podium van deze wedstrijd werd gevormd met een 3e plaats voor Ed Middelweerd met 9,7 kg, een 2e plaats voor Raymond Goode met 10,8 kg en afgetekend 1e werd Frank van Eeden met 15, 3 kg. Een prachtige resultaat heren, proficiat.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 10 september 2017