Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\piguillet\Documents\Internet Visclub\Images\logo visclub.gif

Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

13 april 2019

Lokatie:

Boonervliet; Maasland

 

Omdat het weer de laatste weken prima was, ondanks dat het weerbericht repte over flinke koude, verzamelden de vissers vol goede moed bij onze verzamellocatie Het Kalf. Tijdens mijn eerste contact met Ferry repte hij er al over, dat het nog nooit zo koud was tijdens het uitzetten en dat was een goede voorwaarschuwing voor wat ging volgen die ochtend.  

Na een compliment voor alle leden van het bestuur omdat iedereen tijdig de contributie etc had voldaan vertrokken we naar een mooie uitwijkplek aan de Boonervliet omdat onze vaste stek gerenoveerd wordt. 

Bij het water aangekomen bleek dat er veel rijp op het gras lag en dat het nog flink vroor. Zelfs tijdens het uitpakken bevroren onze materialen nog! Het moet gezegd, het water lag er prachtig bij en de zonsopgang was indrukwekkend maar de vissen hadden er door de koude weinig zin in. De vissen die gevangen werden waren veelal echter flinke brasems maar met 9 vissers zonder vis, meestal niet eens een stootje, viel het toch erg tegen. Verder had volgens mij niemand meer dan 4 vissen, en dan is zo een ochtend erg koud en lang.

De dagwinnaars van deze wedstrijd zaten zoals wel vaker meer aan beide uiteinden van het parcours en ons podium voor vandaag bestond uit een 3e plaats voor Don van Eeden jr. met 4 kg, een 2e plaats voor Nico Hermsen met 4,4 kg en een 1e plaats voor 4,650 kg. Heren proficiat.

 

Zo koud als het tijdens de wedstrijd was, zo lekker knus en warm was het weer bij onze residentie De Snelvlieger. We hadden deze dag maar liefs 4 kantprijzen en onder het genot van een drankje en een hapje - waaronder wederom een bittergarnituur van penningmeester Rob,   werd dit weer een gezellig samenzijn als afsluiting van onze wedstrijddag.

 

We gaan ons nu weer opmaken voor onze volgende wedstrijd op zaterdag 11 mei en wel in het brasemwater van het Kanaal door Voorne.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 22 mei 2019