Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\piguillet\Documents\Internet Visclub\Images\logo visclub.gif

Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

15 juni 2019

Lokatie:

Heimans Wetering; Alphen aan den Rijn

 

Zaterdag 15 juni hielden we onze 3e wedstrijd in een bijna nieuw water voor onze club en wel in de Heimanswetering tussen de Woubrugge Brug en de Oude Rijn. Het was namelijk al vele jaren terug  dat we in dit prachtige water gevist hadden.

 

Zoals bekend kijk ik altijd de weersverwachting na zodat jullie je kunnen voorbereiden en de voorspelling was met 19 gr, wat regen en een windkracht 4 Bft uit het oosten niet super maar ook niet zo slecht, maar in de ochtend werd bekend dat het deze ochtend hard tot zeer hard zou gaan regenen en dat hebben we geweten.

 

Toen ik om kwart over vijf  onze uitzetter Fer sprak regende het al  zogezegd pijpenstelen en Fer had het nog niet eerder zo heftig gehad tijdens het uitzetten van het parcours. Zoals te doen gebruikelijk verzamelden we bij Het Kalf en het moet gezegd, toen we bij het water kwamen hebben we maar één bui gehad maar wel een hele heftige die uren duurde. Vooral het optuigen is dan erg vervelend maar eenmaal gezeten onder de visparaplu kon mij verder niets meer gebeuren en de temperatuur viel wel mee. Gaandeweg werd het zelfs droog en bij het eindsignaal brak de zon zelfs door.

 

De wedstrijd verliep verder voorspoedig; de vangsten waren zoals wel vaker erg wisselend met vooral op de koppen van het parcours de grote vangsten, maar afgezet tegen het totaal gewicht van 57,4 KG, met feitelijk door het spoedige vertrek van de gebroeders Groen, met 23 vissers is gewoon prima. Verder werden er verschillende vissoorten gevangen en zelfs een prachtige snoekbaars door Frank van Eeden. Verder was het erg fijn dat ook Don van Eeden Sr. weer met ons mee viste!

 

Het podium bestond deze dag uit een 3e plaats voor Alex van Schaik met 4,7 kg, een 2e plaats voor Ed Middelweerd met 7,5 kg maar afgetekend met 13,9 kg  Nico Hermsen op de 1e plaats. Proficiat heren!

 

Na de wedstrijd hadden we onze daguitslag natuurlijk weer bij ons clubhuis bij de Snelvliegers. Iets rustiger dan normaal maar het moet gezegd, weer ouderwets gezellig en met meerdere leuke prijsjes, een drankje een bittergarnituur en de chips zakjes prijs die traditiegetrouw gelijk open ging, was het een mooi einde van een natte maar toch nog geslaagde dag.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 18 juni 2019