Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

26 september 2020

Lokatie:

De Vliet; Leidschendam

 

Bij deze nog de seizoensluiting van dit bijzondere Corona seizoen. Het seizoen startte natuurlijk erg lastig op door alle Corona problematiek. Als bestuur zijn wij altijd gegaan voor gezellige maar zeker ook veilige omstandigheden rond onze wedstrijden en dat was al met al een uitdaging.

Zaterdag 26 september hielden we uiteindelijk de vijfde en laatste wedstrijd van dit Corona seizoen.  Voor het eerst in lange tijd, en ook nog eens voor het eerst in het najaar, gingen we vissen in de Vliet te Leidschendam. Een toch wel bijzonder en flink diep water met een gevarieerd visbestand en met flink veel roofvis. Enkele leden hadden al gevist in dit water en wat opviel waren de vele grondels die de vangsten toch wat bederven.

Het werd een dag met flinke buien afgewisseld met zonneschijn en er moest flink aan de bak om een mooie vangst te krijgen in de Vliet. Bij mijzelf werden mijn vangsten geregeld aangevallen door een grote snoek die wel trek had in die vissen. Verder was het weer zo een dag waarbij een flinke brasem iemand spekkoper maakte want het was een gevarieerde vangst van vooral voorn, bliek en baars en wat halfslag brasem.

Uiteindelijk werd er deze dag door 26 vissers 26,750 kg vis gevangen en toch waren er een paar vissers die wel grote brasems vingen. Deze dag werd uiteindelijk gewonnen door Don van Eeden jr. met 3,750 kg, een tweede plek voor Ferry Vieveen met 2,650 kg en een derde plek voor Nico Hermsen met 2,5 kg.

Zoals te doen gebruikelijk werd deze uitslag geheim gehouden om tijdens onze bijeenkomst het eind klassement van dit seizoen bekend te maken. Deze bijeenkomst was natuurlijk door Corona helemaal anders ingevuld. Door verhoogde risico’s konden helaas enkele leden niet aansluiten.  Ook met een middag programma en zonder partners was het even bezien hoe alles zou verlopen bij onze residentie de Snelvlieger. Gelukkig werd het een hele gezellige bijeenkomst met de goede zorg van gastheer Paul en het buffet van onze sponsor China Garden. Natuurlijk waren alle Corona maatregelen zoals mondkapjes bij het buffet wennen maar het mocht de pret niet drukken.

Nadat Don van Eeden jr. de dagprijs had ontvangen was het tijd voor de bekendmaking van het eindklassement. Doordat sommige vissers vandaag slecht hadden gevangen waren er nog diverse wijzigingen in het topklassement maar de meest constante visser van dit jaar was wederom Nico Hermsen. Zijn enige belager Alex van Schaik had het lastig met de Vliet maar ondanks dat sloot hij het seizoen toch nog prachtig af met de tweede plaats. Toch nog wat onverwachts was de derde plaats voor Remon Goode omdat oud kampioen Ton van Beek een hele slechte dag had en uit de top van het klassement weg viel. Proficiat mannen!

Ook dit jaar werd weer de Rob en Wilma Groen wisselbeker uitgereikt om iemand in het bijzonder te stimuleren. Dit jaar viel de eer te beurt aan onze benjamin, Gijs Middendorp, die als ons nieuwste en jongste lid een prima seizoen had gehad. Ga zo door Gijs!

Hierna hadden we nog een gezellige middag waarna nog lang werd nagepraat over dit bijzondere Corona visseizoen en zo kwam er weer een eind aan ons Visclub de Kalfskoppen seizoen.

Een seizoen dat door de inzet en aanwezigheid van velen toch weer een succes werd. In het bijzonder wil ik namens het bestuur, onze weger François Middendorp, onze gastheer Paul Staak en gastvrouw Hetty Staak, onze webmaster Carel Piguillet, De Snelvlieger organisatie en al onze sponsors hartelijk bedanken maar ook al onze leden voor hun aanwezigheid en gezelligheid.

We gaan nu stilaan in onze sportviswinterslaap, misschien komende tijd nog wat vissen maar de dagen worden weer erg kort en flink kouder. Toch zal het bestuur gaandeweg weer wat zaken oppakken voor komend seizoen. Heeft u nog ideeën voor viswater of anderszins, jullie weten mij te vinden.  

Ik wil besluiten met iedereen in deze tweede Corona golf veel gezondheid toe te wensen, doe voorzichtig en let op elkaar.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 27 januari 2022