Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

6 juni 2020

Lokatie:

Ringvaart; Lijnden

 

6 juni was het dan zover, eindelijk konden we in 2020 in de Corona-tijd recreatief vissen met ons visclubje. Het was verder de eerste keer dat we naar de Ringvaart bij Lijnden gingen vissen en het was de eerste keer dat we rechtstreeks naar een viswater gingen.

Ter plaatse aangekomen bleek dat de Ringvaart inderdaad een prachtig en diep viswater is. Het lag er prachtig bij maar na de grote omschakeling van het weer - van weken prachtig en warm weer naar onbestendig, koud en regenachtig weer - was het afwachten wat de vissen zouden doen.

Met 25 vissers gingen we met veel goede moed aan de slag maar de vissen waren helaas niet heel erg happig deze dag. Verder leken meerdere vissers last te hebben van krabben die stilletjes het aas van de haak af aten.

Uiteindelijk bleef het weer nog heel redelijk, wel erg harde wind, maar los van enkele druppels regen hebben we zelfs nog aardig wat zon gezien.

Volledig Corona proof hebben François en Rob vervolgens de weging gedaan en bleek het met een totale vangst van iets meer dan 24 kg vis toch erg tegen te vallen vandaag. Het potentieel van dit water is duidelijk veel hoger. De hoogste vangsten werden deze visdag gedaan door Marcel Mast met 2,9 kg, Rick Guldemundt met 3,3 kg en Alex van Schaik met 4,750 kg. Mooi gedaan mannen.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 27 januari 2022