Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

4 september 2021

Lokatie:

Ringvaart te Lijnden; Lijnderdijk

 

Op zaterdag 4 september 2021 gingen we i.v.m. vergunningsperikelen voor de tweede keer dit seizoen naar De Lijnden bij Zwanenburg. Dit werd verder de derde keer dat we naar dit prachtige water gingen maar de twee eerdere keren leerden al dat het qua vangsten ook een lastig water is.

 

Na het wat weerbarstige weer van afgelopen weken werd voor deze dag mooi weer verwacht maar helaas tijdens de eerst uren van de wedstrijd was het flink bewolkt, winderig en fris. Er waren leden die vol goede moed met een korte broek langs de waterkant gingen zitten maar dat viel toch wel een beetje tegen.

 

Zoals eerder was het weer flink zoeken welke methode de beste vangsten genereerde. De vis was zogezegd niet heel happig. Voor vele bleek toch vooral een caster/made combinatie succesvol en onverwachts; op wormen was het gewoon erg matig.

 

De enkele flinke brasems zaten vooral rechts op het parkoers maar verder was alles aardig verdeeld en iedereen had wel vis. We vingen deze dag uiteindelijk met twintig vissers bijna 30 kg vis.

 

Het podium was vandaag voor Rick Guldemundt met een 3e plek met 2.650 kg, een 2e plaats voor Ed Middelweerd met 3,650 kg en de 1e plaats, met gelijk een voorschot op de eindoverwinning, Ton van Beek met 5.650 kg. Proficiat mannen!

 

De daguitslag vond vervolgens natuurlijk weer plaats bij ons clubhuis van de Snelvlieger waar we weer een gezellig afsluiting hadden met zowaar drie kantprijzen. Omstreeks 19:00 uur was alles uiteindelijk afgelopen en was het een positief einde aan een mooie visdag.

 

We gaan ons nu opmaken voor de finale van dit seizoen. We blijven op zaterdag 25 september in de buurt met een wedstrijd in de Leidse Vliet bij Leidschendam. Zoals eerder gemeld hebben we aansluitend onze afsluiting van het seizoen, maar zoals te doen gebruikelijk informeer ik jullie later nader.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 5 april 2022