Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

8 mei 2021

Lokatie:

Breevaart; Reeuwijk

 

Eindelijk was het zover, onze eerste recreatieve wedstrijd van 2021. Helaas nog steeds beïnvloed door corona; dus vooraf loten, niet vooraf een bakkie doen, geen pauze en helaas geen bezoek voor een gezellige afsluiting aan onze residentie De Snelvlieger.

 

Helaas ook nog eens op een troosteloze en koude dag, voor onze nieuwe leden Kees Voort en Ronald Staak niet echt een sprankelende start maar toch een gemeend welkom bij de club.

 

We gingen vissen in de Breevaart in Reeuwijk. Een water dat we normaliter in de zomer aandoen maar doordat het geplande Kanaal door Voorne vergunning technisch niet lukte uitgeweken naar Reeuwijk.

 

Zoals gezegd het was koud en winderig en vanaf een uur of 11 ook nog eens nat. Het koude weer van de laatste tijd, met zelfs nog nachtvorst, lijkt ook de vissen te beïnvloeden. Er werd matig gevangen, in totaal 22,4 kg, en de aanbeten waren schaars. Degene met de mooie plekjes met de brasems  waren vandaag spekkoper. Zelfs onze kampioen Nico en oud kampioenen Wilfred en Ton waren vandaag niet bij machten om een visje te vangen. Jammer mannen. 

 

Toch, zoals altijd, hadden we een podium met de winnaars van vandaag. De 3e prijs ging vandaag naar Don van Eeden jr. met 3 kg, de 2e plek was voor René Eckhardt die net op tijd voldoende hersteld is van Corona, met 3,050 kg en afgetekend eerst Frank van Eeden met 5,350 kg. Proficiat mannen en Frank je dagprijs komst snel jou kant op.

 

Onze volgende wedstrijd staat vooralsnog gepland voor 12 juni. Helaas zijn de benodigde vergunningen nog niet verstrekt. Even kijken hoe dit zich verder ontwikkeld en als bestuur moeten we kijken of we hier nog op kunnen anticiperen.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 5 april 2022