Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

11 juni 2022

Lokatie:

Ringvaart te Lijnden; Lijnderdijk

 

Op zaterdag 11 juni 2022 gingen we voor onze 3e wedstrijd van dit seizoen naar het mooie water De Lijnden.

 

Tijdens het verzamelen was het al duidelijk dat we een mooie zonnige dag tegemoet gingen maar aangekomen bij het viswater was ook duidelijk dat het water opvallend helder was en helder water op een heel zonnige dag betekend vaak dat de vissen schuilen dus afwachten wat deze visdag ging brengen. Verder was er weinig leven in dit kraakheldere water

 

Het werd uiteindelijk een prachtige visdag met zalig weer en qua vangsten veel uitschieters, veel vissers vingen niets of weinig en andere vissers, die waarschijnlijk bij de scholen met vis zaten, vingen juist prima. Uiteindelijk vingen we ondanks 6 vissers zonder vis met 24 vissers bijna totaal 46 kilo.

 

Het podium was deze dag met een 3e plaats voor Ronald Staak met 5,950 kg, een 2e plaats met 7,750 kg voor Remon Goode maar afgetekend 1e met 12,250 kg werd Rick Guldemundt. Proficiat mannen.   

 

Na de wedstrijd vond onze daguitslag natuurlijk weer plaats bij ons clubhuis van de Snelvlieger waar het ondanks het beperkte aantal leden toch nog even gezellig werd.

 

We gaan ons nu opmaken voor de volgende wedstrijd en wel op 2 juli die we zullen vissen in De Heimanswetering.

 

Verder kan ik alvast mededelen dat de wedstrijd van 10 september i.v.m. vergunningsperikelen zal worden gevist in Noord Hollands Kanaal nabij hectometerpaal 19.4 bij de Neckermolen. Een voor onze club nieuw viswater.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 16 juni 2022