Verslag viswedstrijd van Visclub de Kalfskoppen

Datum:

2 juli 2022

Lokatie:

Heimanswetering; Alphen aan den Rijn

 

Op zaterdag 2 juli gingen we i.v.m. vergunning redenen nogmaals vissen in de altijd mooie maar weerbarstige Heimanswetering. De weersverwachting was al prima maar het werd een nog veel zonniger dag dan voorspelt. Maar erg zonnig weer is meestal een voorbode voor mindere vangsten dus wat zou het worden. Er was in de ochtend wel een mooi kabbeltje dus wie weet wat de wedstrijd zou brengen.

Al snel bleek dat het wederom een erg lastige visdag werd. De meeste leden hadden sowieso weinig aanbeten maar als er al vis gevangen was waren het veelal hele kleine grondelingen, niet iets om enthousiast van te worden. Verder waren er meerdere leden die net wel die prachtige vis aanhaakten maar deze uiteindelijk net niet konden landen, op een matige visdag nog extra frustrerend.

Verder had Ronald Staak ook nog een bijzondere vangst; een iets te enthousiaste jonge eend die ook wel trek in het aas had. Met vereende krachten met jullie secretaris kregen we het beestje weer vrij en konden we hem netjes onthaken maar helaas voor Ronald mogen jonge eendjes niet in het leefnet.  

Uiteindelijk vingen we met 23 vissers een schamele 16.655 kg vis. Geen diepterecord maar wel weer erg matig, zeker voor een wedstrijd in de zomerperiode.

Maar veel of weinig vis, er is altijd een podium na een wedstrijd en vandaag bestond dit uit een 3e plaats voor Alex van Schaik met 2.040 kg, een 2e plaats voor Kees Voort met 2.600 kg en net 1e Ed Middelweerd met 2.650 kg. Proficiat mannen!

Na de wedstrijd vond onze dag uitslag natuurlijk weer plaats bij ons clubhuis van de Snelvliegers waar het nog een gezellig samenzijn werd en Ferry weer mooie prijsjes had geregeld. I.v.m. afwezigheid van het bestuur hebben Ton en François de honneurs waargenomen, nog dank daarvoor.  

Inmiddels is de zomervakantie periode stilaan aangebroken en gaan meerdere leden op vakantie, voor degene voor wie dit geldt, alvast een fijne vakantie. Dat neemt niet weg dat we als visclub gewoon doorgaan en wel op zaterdag 30 juli 2022. Dan gaan we in de Vlaardingsevaart bij Holy vissen. Niet in het gebruikelijk stuk maar een stukje verder na de aldaar aanwezig fietsbrug.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marco Middendorp

 

Opgemaakt door Carel Piguillet op 8 juli 2022